Nieuws 16-7-2015 Eerste ervaringen

Sinds ruim een jaar zijn wij werkzaam op Rechtestraat 118. Even een terugblik op de ervaringen van de gebruikers.

De locatie is door zijn huiselijke stijl en sfeer zeer geschikt voor een condoleance bijeenkomst en voor bezoek aan uw dierbare. Dit kan op ieder moment van de dag.

Rechtestraat 118 wordt ook gebruikt om, voorafgaand aan een begrafenis of crematie, een afscheidsbijeenkomst te houden.
De voordelen hiervan zijn:
– alles gebeurt in het eigen vertrouwde dorp “Graft-De Rijp”
– kostenbesparend
– makkelijk bereikbaar

In Rechtestraat 118 kunt u tijdens het afscheid, gebruik maken van beeld- en geluid- afspeel mogelijkheden. Rechtestraat 118 biedt ruimte aan 125 personen waarvan er 60 gebruik kunnen maken van een zitplaats. Er is geen tijdslimiet verbonden aan het gebruik van deze locatie wat vaak wel speelt bij het gebruik van een kerk en zeker bij het gebruik van een crematorium.
Na de afscheidsbijeenkomst kunt u door de centrale ligging van ons pand, lopend uw dierbare begeleiden naar één van de begraafplaatsen die ons dorp rijk is. Bij een crematie kunt u er voor kiezen om uw dierbare door ons naar het crematorium te laten brengen. Echter, er bestaat altijd de mogelijkheid dat u uw dierbare begeleidt naar het crematorium.

Na de begrafenis of het afscheid voorafgaand aan de crematie, bent u welkom in een van de restaurants van Graft-De Rijp, waar u gebruik kunt maken van de vele mogelijkheden die zij u kunnen bieden, zoals het gebruik van koffie e.d . tot een geheel verzorgd diner. Dit alles gebeurt dan allemaal dicht bij huis in uw eigen dorp in een ontspannen sfeer wat de verwerking van het verlies alleen maar ten goede komt.

Ook wij van Klousuitvaart vinden het werken op deze plek aangenaam. Alles gebeurt nu onder één dak in ons open en transparante gebouw: van het maken van een rouwkaart tot het ontvangen van bezoek voor bijvoorbeeld een voorgesprek, informatie of een kopje koffie. U bent altijd welkom en als de deur los is, kunt u gewoon naar binnen lopen (dit doen gelukkig al veel mensen).

Parkeergelegenheid is er voldoende in de buurt: de Meelzak (op 150 meter) en het Wollandje (op 250 meter). Alles is dus op loopafstand.
Dit kan allemaal in het oude monumentale dorp, midden in de samenleving, waarvan een uitvaart zeker deel uitmaakt.