Meteen naar de inhoud

Wie zijn wij

Klousuitvaart.nlIn 1920 is de uitvaartonderneming ontstaan.
Jan Klous Sr. was koster in de R.K. St. Bonifatiuskerk te De Rijp.
Mede door dit werk werd hij geconfronteerd met het gebrek aan
een persoon die het aankondigen van een overledene kenbaar maakte en
de begeleiding van de begrafenis op zich nam.

 

Klousuitvaart.nl

 

Klousuitvaart.nlIn 1965 is dit werk overgenomen door zoon Harmen Klous. Het werk kreeg toen een andere invulling. Langs de deuren gaan met de aankondiging van een overledene werd al niet meer gedaan. Wel was het werk vooral gericht op  Rooms katholieke dorpsbewoners. In de jaren 1975 tot en met 1980, toen de R.K. dragersvereniging “De Laatste Eer” en de algemene begrafenisvereniging Graft-De Rijp meer gingen samenwerken, werden de leden van beide verenigingen door Uitvaartverzorging Klous begeleid.

Toen brak de tijd aan, dat niet alleen begrafenissen werden verzorgd, maar ook crematies plaatsvonden. In deze periode werd Jan Klous Jr. ook werkzaam in deze organisatie.

 

 

Klousuitvaart.nl

Het uitvaartbedrijf is in 1991 overgenomen door Jan Klous. De traditionele uitvaarten veranderden in eigentijdse en meer persoonlijke vormen van een afscheid. De manier van aanpak om een uitvaart te begeleiden, wordt nu heel anders gedaan. Vroeger werd gesproken over wat gebruikelijk is. Nu vragen we: “Hoe wilt u invulling aan het afscheid geven?” Wij nemen alle tijd voor een aannamegesprek en tijdens dit gesprek komen er vaak mooie ideeën naar boven, zodat er een unieke uitvaart ontstaat.

 

 

 

Klousuitvaart.nl

 

 

 

Sinds eind 2011 is Jim Verharen mede werkzaam bij Klous uitvaartverzorging. In 2012 is Jim gestart met de opleiding Uitvaartverzorging bij Docendo. Daar heeft hij de theoretische kennis opgedaan en de opleiding met succes afgerond. Jim mag zich nu gediplomeerd uitvaartverzorger noemen.